Ko-Lab

Logo Ko-lab

Ko-Lab is een hackerspace in Mechelen, waar Christophe zich vooral hobbymatig mee verbonden voelt. Zolang we niet verhuisd zijn, beperkt het zich tot occasionele bezoekjes op vrijdagavond. Maar een lidmaatschap en groter engagement staan in de sterren geschreven.

Het bestuur van Ko-Lab, schreef een Letter of Support voor de Gerichte Call Bouw van de Green Deal Circulair Bouwen. In het kader daarvan hebben we de eer op zondag 24 oktober 2021 een talk te mogen geven.

Zondag 24 oktober 2021

Uur: 14 uur (30 - 60 minuten)
Plaats: Potterijstraat, Mechelen

De talk zal gericht zijn op een breed publiek, maar met een duidelijke focus op de maker community. Wat je mag verwachten:

  • Korte inleiding over ons project

  • Wat is circulariteit?

  • Wat we gedaan hebben, in het bijzonder de afbraak

  • Tooling en lessons learned

  • Uitgebreid ruimte en tijd om in gesprek te gaan

Hoewel we zullen proberen zoveel mogelijk fysiek te demonstreren, kunnen we onmogelijk een volledig huis meebrengen. We nodigen iedereen dan ook graag uit om tijdens de Ecobouwers opendeurdagen een bezoek te brengen aan onze woning zelf en ons avontuur van dichtbij te komen bekijken.

Handouts.pdf

Fri3d

Na de eerdere fijne ervaring op een opendeurdag van de Ko-Lab, brachten we ons verhaal opnieuw voor de maker community op het Fri3d camp 2022. Zondag 14 augustus 2022, gaf Christophe in de kapel van De Kluis in Sint-Joris-Weert een korte talk van 30 minuten. De slide deck werd een samenraapsel van 133 dia's, waar slechts een fractie van werd getoond in functie van de publieks interesse. Die hier publiceren zou dus weinig relevant zijn. Ook enkele vrienden die actief meehelpen aan ons project, zaten in het publiek. Er was een fijne dynamiek in het publiek en achteraf werd er aan de bar nog duchtig nagepraat.