Toekomst

Tijdens de verbouwing en het vergaren van informatie, krijgen we nieuwe inzichten die we nog niet onmiddellijk kunnen toepassen. We nemen ze mee naar de toekomst. We vinden het wel nuttig om ze hier al te vermelden.

  • Het garageplein achter onze woning zouden we graag met de andere mede-eigenaars duurzaam ontwikkelen. We denken dan aan geothermische boringen voor een klein warmtenet, waarop de woningen in ons bouwblok langs achteren op kunnen worden aangesloten.

  • Ook de platte daken van de garages zouden kunnen worden uitgerust met een groendak en zonnepanelen. Of wie weet zelfs een heuse stadsboerderij.

  • Participeren in een energiegemeenschap lijkt ons ook een fijn idee voor de toekomst. Dat een elektrische deelwagen wordt opgeladen met onze eigen zonnestroom is niet alleen efficiënt en milieubewust, maar allicht ook nog voordelig.

  • We leerde het plaat materiaal van Circular Matters kennen via ons netwerk in circulair bouwen. In oktober 2021 mochten we zelfs een bezoekje brengen aan hun fabriek in Lot. Bij de Ecobouwers opendeurdagen in 2021 en 2022 stelde we stalen van hen ten toon. Zodra we binnen ons huis de juiste toepassing vinden en er budget voor kunnen vrijmaken, gaan we het zeker toepassen. Voorlopig kan je het onder andere bewonderen in The Exploded View Beyond Building en in samenwerking met de Hitch, herbruikbare hoekverbinders van Esther Laga (HLN, 2022-12-12).